Javna ustanova
Lokalna razvojna agencija Matica

Vodeće hrvatske kompanije u potrazi za inovativnim rješenjima – prijavi se na Manufacturing Innovation Challenge!

Manufacturing Innovation Challenge je projekt u organizaciji EIT Manufacturing Huba Hrvatska koje zajednički vode Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije – CIRTT Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet strojarstva i brodogradnje, a kojem je cilj povezati vodeće proizvodne tvrtke i inovativne timove (studenti, startupovi, neovisni timovi zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta) te potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

Cilj Innovation Challengea je rješavanje izazova u vodećim proizvodnim organizacijama u Hrvatskoj, odnosno u kompanijama Podravka i JGL. Dijeljenjem znanja, umrežavanjem i pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinog područja, okupljeni timovi natječu se u izradi najboljeg rješenja koje će pomoći u rješavanju jednog od zadanih izazova.

Dodatna motivacija za sudjelovanje na ovom događaju zasigurno su bogate novčane nagrade koje su za najbolje timove pripremile kompanije.

Ovaj inovativni izazov pruža jedinstvenu priliku za suradnju s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju i mentorstvo kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz podršku iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca.

Prijave za EITMIC otvorene su do 4. studenoga 2022., a samo natjecanje će se održati od 5. studenoga do 8. prosinca 2021. u hibridnom (online/uživo) obliku. Tijekom natjecanja timovi rade na izradi najboljeg rješenja te ga interno prezentiraju kompanijama koje su ga definirale. Najbolje ocijenjeni tim iz svake grupe prezentirat će svoje rješenje na finalnom događaju.

Više informacija o događaju i obrazac za prijavu možete pronaći na službenoj web stranici EIT Manufacturing HUB-a Hrvatska.

Online predstavljanje Manufacturing Innovation Challengea održat će se u četvrtak, 3.11.2022. u 10:00 sati, a moguće je pristupiti preko POVEZNICE. U prezentaciji možeš saznati sve o ovom zanimljivom natjecanju koje je za pobjednike pripremilo vrijedne novčane nagrade te postaviti pitanja članovima tima EIT Manufacturing Huba Hrvatska.

Nakon predstavljanja bit će održana radionica “Od inovacija do poslovnog rasta” na kojoj će svoju kompaniju prezentirati Igor Koržinek, direktor tvrtke Spyrosoft Solution koji će predstaviti pristup upravljanju poslovanjem koji mu je omogućio da ranije ove godine osvoji nagradu Zlatna bilanca u kategoriji Najuspješniji novi poduzetnik.

Vizija Europske unije je da će Europa predvoditi inovacije u proizvodnji. S tom misijom osnovani su i HUB-ovi diljem Europe da okupe sve dionike koji rade u proizvodnji i podrže ih kroz edukaciju, međusobno povezivanje i inovacijske projekte.

Objave vezane uz EIT Manufacturing Hub Hrvatska možete pratiti i na službenim profilima Huba:

https://www.facebook.com/EITManufacturingHubCroatia

https://www.linkedin.com/company/eit-manufacturing-hub-croatia/

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Skip to content