Javna ustanova
Lokalna razvojna agencija Matica

Poziv na radionicu Certifikati kvalitete u ekološkoj poljoprivredi – Knin, 31.01.2023., od 17h-20h

Poštovani,

obavještavamo vas da Razvojna agencija Šibensko-kninske županije organizira besplatnu radionicu na temu ekološke poljoprivrede i proizvodnje, certifikata kvalitete i drugih eko/zelenih oznaka s naglaskom na popularizaciji sektora i specifičnosti plasmana i distribucije ekoloških i certificiranih proizvoda,
Cilj radionice je educirati poljoprivrednike, proizvođače i prerađivače hrane i pića, ugostitelje i sve zainteresirane o mogućnostima i ograničenjima postupka uvođenja certifikata i oznaka (ISO, EMAS, ECOLABEL, EU eko certifikat…) te o njihovoj važnosti za održivi turizam u svrhu podizanja razine znanja i inovativnosti.

Radionica će se održati u utorak, 31. siječnja 2023. godine od 17:00h do 20:00h na adresi Sinjska cesta 10, 22300 Knin (Informacijsko-inovacijski inkubator (3i).

Radionica je otvorenog tipa, besplatna za sve zainteresirane, interaktivna te će sadržavati brojne primjere iz prakse popraćene video i foto prezentacijama.

Nakon radionice planiran je domjenak uz druženje.

Glavni predavač, Ana Marušić Lisac, dipl. ing. agronomije iz tvrtke BIOTECHNICON poduzetnički centar d.o.o., Split, se bavi kontrolom i certifikacijom ekološke poljoprivrede i proizvodnje više od dvadeset godina, otkada vodi certifikacijsko tijelo.  Aktivno radi na promociji održivosti, regenerativne poljoprivrede i razvoja ruralnog prostora, s naglaskom na radu s malim proizvođačima, osobito na udaljenim i teže pristupačnim prostorima.
Radionica se održava u okviru prekograničnog projekta Razvojne agencije ŠKŽ „TAKE IT SLOW“ (engl. Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow) čiji je cilj brendirati Jadransku regiju, način života te njena prirodna i kulturno-povijesna bogatstva i vrijednosti. Kroz mjesec veljaču se planiraju istovjetne radionice i u Drnišu i Šibeniku.

Ljubazno molimo da dolazak na radionicu potvrdite do 26. siječnja 2023. na kontakt: anita.strkalj@rra-sibenik.hr ili +385915883812 .

Skip to content